Известие

Collapse
No announcement yet.

ЕГР

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ЕГР

Колеги направих си планки за затапване на ЕГР-а та исках да се допитам има ли ефект и положителен или отрицателен е? Преди време извадих само кабела без да го затапвам и колата беше като спъната и ми даде грешка ЕГР.Сега мисля да го затапвам без да вадя кабела,дайте някакви съвети.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina

Затапваш без да вадиш кабела. На диагностика ще имаш грешка докато не го изключиш софтуерно, но няма да ти светва лампата. Ефекта е само положителен. Спираш да вкарваш сажди обратно в мотора.
    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

А като даде грешка няма ли да влезе в сервизен режим и да вкарва повече гориво по тоя начин.И компютъра как ще разбере че е затапен ЕГР-а след като кабела няма да е изваден ?

Comment

Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщение
        А като даде грешка няма ли да влезе в сервизен режим и да вкарва повече гориво по тоя начин.И компютъра как ще разбере че е затапен ЕГР-а след като кабела няма да е изваден ?
        Една година карах така докато го изключа и софтуерно. Записва грешка но не влиза в сервизен режим и по таблото не ти светва лампа. Не мога да ти кажа компютара как разбира, предполагам засича нещо смесите.

Comment

Затапи го софтуерно а от къде си ако си близо до Горна може да отидеш при Ники o.e.motosport знаят какво правят ще ти разесни и каквото те интересува.
          Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
          0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Значи няма смисъл от хардуерно затапване така ли ?
            Софтуерно се спира и после какво става - разход - вървеж ?

Comment

Значи няма смисъл от хардуерно затапване така ли ?
              Софтуерно се спира и после какво става - разход - вървеж ?
              Мен ако питаш, няма смисъл от софтуерно при полужение че колата не влиза в сервизен режим. Моя го изключиха като ми правеха чипа. Най-добре и софтуерно и с пластина, за да не остане отворен от нагари. Разход вървеж, не очаквай разлики, все пак това не е ремап. Просто няма да душиш двигателя с сажди.

Comment

1000 страници само глупости ли ще си пишете ?

Слагай тапа, софта ако ти се дават пари - давай, ако не ти се дават - карай.

Само софтуерно не ти върши работа.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Интересно ми е ако се пробие отворче 1-2мм дали ще записва грешка? На практика цялата система работи без проблем след почистването. Много ме дразни чека дето свети, EDC16 е както се досещате, засега нямам възможност да го чистя софтуерно, но на лято с чипа ще му дойде реда.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                    Интересно ми е ако се пробие отворче 1-2мм дали ще записва грешка? На практика цялата система работи без проблем след почистването. Много ме дразни чека дето свети, EDC16 е както се досещате, засега нямам възможност да го чистя софтуерно, но на лято с чипа ще му дойде реда.
                    И мен ме дразнеше постоянно да ми мяка компа и за това и аз продупчих отвор.Но под осем милиметра записва грешка.С осмица агеера работи на 80-100 процента но не записва грешка.
                    Alfa Mito 1.4
                    156 2.0 155 ex
                    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

То с 8-ца все едно не е запушен..., по-добре без пластината както си е оригинално, баси...
                      Абе как го мери бе даеба и пущината му, отде разбира дали е запушен или не?
                      По налягането през мапа или през ламбда сондите, не че ги видях на мойта де са.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ясно,май ще си карам със ЕГР -а,губи се смисъла да се затапва като компа го хваща,ако ще се затапва трябва да се махне и софтуерно.Хиталиянеца го измислил пущината да не може да се изкорми току тъй.

Comment

Като имаш излишни пари - давай ги, воля твоя.

Към колегата над теб - от дебитомера.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Ясно,май ще си карам със ЕГР -а,губи се смисъла да се затапва като компа го хваща,ако ще се затапва трябва да се махне и софтуерно.Хиталиянеца го измислил пущината да не може да се изкорми току тъй.
                            Твоя комп само го хваща ама нито пищи нито светва таблото. Пластина ти е достатъчна, ама emzo е прав като имаш излишни пари давай.
                            Last edited by Marchoni; d.m.y г., 17:34.

Comment

Working...
                            X